Producenci
Promocje
Spray przeciwsłoneczny SPF50 KIDS
Spray przeciwsłoneczny SPF50 KIDS
92,99 zł 46,49 zł
szt.
Spray przeciwsłoneczny SPF30 KIDS
Spray przeciwsłoneczny SPF30 KIDS
75,99 zł 37,99 zł
szt.
Emulsja do opalania SPF 15
Emulsja do opalania SPF 15
23,99 zł 11,99 zł
szt.
Emulsja do opalania SPF 30
Emulsja do opalania SPF 30
30,99 zł 15,49 zł
szt.

Miód z MANGO

Cena: 24,00 zł 24.00
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

W miodzie rzepakowym najdziemy bor niezbędny do budowy tkanki kostnej oraz do prawidłowego funkcjonowania tarczycy i śledziony, witaminy z grupy B oraz witamin K i C. W składzie miodu rzepakowego znajdują się także potas, magnez, kwasy fenolowe i żelazo przyswajalne przez organizm na poziomie ponad 60%. Jest on źródłem łatwo przyswajalnej energii – głównie z glukozy. Idealnie sprawdza się przy zmęczeniu, osłabieniu i przy dużym wysiłku fizycznym. Jest on świetnym i co najważniejsze naturalnym wspomagaczem odporności. Wspiera układ krwionośny, pomaga zwalczyć przeziębienie i grypę. Usprawnia funkcjonowanie wątroby i pęcherzyka żółciowego oraz wspiera leczenie schorzeń wątroby.

Mango jest pełne polifenoli, zawiera m. in. mangiferinę, katechiny, antocyjany, kwercetynę, kaempferol, ramnetynę, kwas benzoesowy i wiele innych. Te dobroczynne związki roślinne to przeciwutleniacze, które odgrywają bardzo ważną rolę w organizmie. Mają one zdolność do neutralizowania wodnych rodników. Owoc mango znakomicie sprawdza się jako naturalny suplement diety. Dzięki dużej zawartości potasu może pomóc w obniżeniu zbyt wysokiego poziomu ciśnienia tętniczego, a w dalszej kolejności może być także pomocny przy minimalizacji ryzyka rozwoju zespołu metabolicznego. Ten egzotyczny owoc to także doskonałe źródło polifenoli, czyli przeciwutleniaczy, które mogą neutralizować wolne rodniki. To również naturalny wspomagacz organizmu w zwalczaniu wszelkich infekcji i budowaniu naturalnej bariery odpornościowej – już jedna szklanka soku z mango zapewnia nam 10% dziennego zapotrzebowania na witaminę A i aż 70% zapotrzebowania na witaminę C. Owoc mango jest także polecany osobom, które zmagają się z problemami ze strony układu trawiennego. Zawarte w nim amylazy pomagają w lepszym rozkładzie węglowodanów, które w efekcie są o wiele łatwiej wchłaniane przez organizm.

Liofilizacja jest jedną z metod konserwowania żywności. Polega ona na zamrożeniu pokarmu, a następnie jego wysuszeniu (suszenie sublimacyjne). Z zamrożonego jedzenia usuwana jest większość wody – od 80% do nawet 96%. Taki sposób konserwacji pożywienia gwarantuje po pierwsze zachowanie wszystkich wartości odżywczych takich jak witaminy, tłuszcze, białka czy węglowodany, a po drugie chroni jedzenie przed zepsuciem. Produkty spożywcze poddane procesowi liofilizacji nie tracą ani koloru, ani smaku. Ten sposób konserwacji został po raz pierwszy zastosowany w okresie II. Wojny Światowej na zlecenie rządu Stanów Zjednoczonych. Celem było uzyskanie lekkich (pod względem wagi) racji żywnościowych dla wojska. Preparaty zliofilizowane mają postać proszku lub grudek. Mogą być higroskopijne, dzięki czemu rozpuszczają się dużo lepiej niż preparaty szkliste lub krystaliczne. Uznaje się, iż liofilizacja jest najdoskonalszą formą konserwacji jedzenia. Żywność liofilizowana jest bardzo popularna wśród osób lubiących czynny wypoczynek.

Liofilizowane owoce to owoce, które otrzymywane są drogą sublimacji. Takie owoce charakteryzuje bardzo wysoka jakość. Liofilizowane mango zachowują niepowtarzalny smak, ale przede wszystkim właściwości świeżych owoców: witaminy, minerały, a także ważne dla zdrowia substancje czynne, np. polifenole. Miód z liofilizowanym mango doskonale nadaje się jako dodatek do mleka, musli, herbaty, płatków, naleśników czy kanapek.

Skład: Miód rzepakowy nektarowy 95%, mango liofilizowane 5%.

Powyższe opisy mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny i nie stanowią porady medycznej.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA

I tu kilka ważnych rzeczy do zapamiętania :

  • Temperatura jest bardzo istotna przy przechowywaniu miodu i powinna ona być utrzymana w granicach od 8 do 10°C.
  • Miód przechowujemy z dala od promieni słonecznych z prostego powodu – podwyższenie temperatury miodu do 25-35°C powoduje wzrost aktywności enzymów, wstrzymanie krystalizacji, a w razie zbytniego rozrzedzenie – nawet fermentację.
  • Miody przechowywane przez dłuższy czas w warunkach dostępu do  promieni słonecznych, zmieniają barwę na ciemniejszą, mogą tracić na wartości.
  • Miód jest produktem higroskopijnym dlatego przechowujemy go w szczelnie zamkniętym słoiku.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl